Over ons

SW International het concept

Het idee achter het X-Clip System is de ontwikkeling van een concept dat functioneel, praktisch en tegelijkertijd mooi is. Uitgangspunt is geweest om op dezelfde eenvoudige wijze een buitenvloer aan te leggen als het leggen van klik- laminaat, dus zonder het gebruik van schroeven. Behalve gemak levert het X-CLIP SYSTEM ook veel tijdswinst op.

De ontwikkeling van het X-Clip System is een zorgvuldig traject geweest met behulp van een Nederlandse engineeringpartners. Na ontwikkeling en engineering is er tevens zeer uitgebreid getest en werd de marktintroductie een feit waarbij de toepassingen zeer divers zijn zoals terras, carport, schutting of gevel. Uiteraard allemaal met dezelfde voordelen van eenvoudige en snelle montage en een esthetisch eindresultaat.

Hans Seelen

Hans heeft ruim 30 jaar ervaring in internationaal zakendoen waarvan de laatste 20 jaar met een focus op tuin gerelateerde producten. In zijn loopbaan is Hans regelmatig betrokken geweest bij introducties van nieuwe concepten en producten, een proces wat hij interessant vindt en waar hij zijn creativiteit en interesse in techniek in kwijt kan. Hans is zijn carrière gestart in Toulouse bij Menuiseries Lapeyre, hier is zijn passie voor hout geboren. Na de nodige ervaring te hebben opgedaan bij toonaangevende bedrijven in de branche, zoals Fetim, Dekker Hout en Accoya heeft Hans de stap genomen om zijn eigen onderneming te starten met als doel zijn creativiteit en commerciële skills optimaal te benutten.

Bart Wiegant

Zijn interesse in commercie en het omgaan met mensen, deed Bart besluiten na zijn propedeuse rechten, de praktijk in te gaan. Al snel kwam er een internationaal aspect bij en werkte hij ruim 5 jaar als International Sales Manager bij een groot Engels beursgenoteerd bedrijf, producent van een breed assortiment tuingereedschap. Hierna heeft Bart de overstap gemaakt naar Dekker Hout waar hij eindverantwoordelijk werd voor de afdeling Export. De passie voor het hout is hier ontstaan en niet meer weggegaan. Bart heeft een aantal omzwervingen gemaakt naar andere branches, maar Bart heeft altijd zijn interesse in de branche en hout in het algemeen gehouden.

Duurzaam

X-Clip geeft de voorkeur aan de toepassing van hardhoutsoorten die zijn voorzien van het FSC-label (Forest Stewardship Council). Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor het behoud van bossen, bedreigde soorten en kwetsbare ecosystemen. Het hout uit FSC-gecertificeerde bossen wordt geoogst en verhandeld volgens strikte normen, wat bijdraagt aan duurzaamheid en verantwoord bosbeheer.

Made in Holland

Bij X-Clip staat het “Made in Holland” principe hoog in het vaandel. Onze producten zijn door X-Clip volledig zelf ontwikkeld in Nederland en worden eveneens in Nederland in onze eigen productiefaciliteit geproduceerd. X-Clip als organisatie streeft naar duurzame relaties met zowel leveranciers als klanten. Ons X-Clip profiel wordt geproduceerd uit 100% gerecycled aluminium uit Zuid-Europa, in dit geval dus “Made In Europe” maar ook hier vinden wij het belangrijk om dichtbij huis te blijven. Aluminium heeft tevens als voordeel dat het ook na gebruik weer gerecycled kan worden.

Wij werken samen met