Systemen

Klik & klaar

X-Clip System

X-Clip System is hét blinde bevestigingssysteem, een veelzijdige oplossing voor het creëren van aantrekkelijke en duurzame gevels, schuttingen, tiny houses, carports, terrassen en andere toepassingen waar esthetiek, techniek en efficiëntie van cruciaal belang zijn. De unieke vorm van de X-Clip zorgt ervoor dat de houten delen stevig vastzitten in alle richtingen, zowel bij horizontale als verticale montage. Boren en schroeven behoren definitief tot het verleden.

De X-Clip profielen inclusief voorgemonteerde X-Clips zijn handzaam in gebruik en eenvoudig te installeren met een significante tijdsbesparing als resultaat zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit. Tevens een optimaal esthetisch resultaat zonder zichtbare schroeven en de afstand tussen de individuele houten delen is altijd gelijk.

Met deze unieke blinde bevestigingsmethode wordt beschadiging van het hout voorkomen en is er géén hout-op-hout contact wat de levensduur van uw project ten goede komt. Het X-Clip System biedt een technische, esthetische én duurzame oplossing voor ieder project en een 100% Nederlands product.

X-Clip POM

POM is een kwalitatief hoogstaande kunststofsoort met de juiste mechanische eigenschappen, bestand tegen zowel extreem hoge als lage temperaturen. Tegelijkertijd vangt de X-Clip eventuele werking van het hout moeiteloos op, mits het uiteraard gaat om een houtsoort die door X-Clip in samenwerking met haar partners is geselecteerd. Met de X-Clip is ook voldoende ventilatie gewaarborgd. Met X-Clip is er geen zogenaamd “hout-op-hout contact” hiermee wordt vochtophoping en daarmee schimmelvorming voorkomen met als resultaat een langere levensduur van uw terras, schutting, carport tot tuinhuisje.

X-Clip VS

De X-Clip vs is vervaardigd uit rvs-verenstaal, met precisie ontwikkeld en vervaardigd. X-Clip vs combineert sterkte, esthetiek en brandveiligheid in één oplossing. Het unieke kenmerk van X-Clip vs zijn de brandvertragende eigenschappen, tests hebben dit onomstotelijk aangetoond en daarmee is X-Clip vs een exclusieve en unieke oplossing. Onze X-Clip vs is speciaal ontworpen voor geveltoepassingen, waarbij duurzaamheid en esthetiek hand in hand gaan met veiligheid.

De voordelen

Wat maakt X-Clip bijzonder

X-Clip Profielen

De uit gerecycled aluminium geëxtrudeerde X-Clip profielen komen uit een Europese fabriek welke 100% draait op zonne-energie, uiteraard volgens Europese kwaliteitsnormen en richtlijnen. De X-Clip profielen worden zwart gepoedercoat waardoor deze bij toepassing op de gevel of terras niet zichtbaar zijn. Het X-Clip profiel wordt geleverd inclusief de voorgemonteerde X-Clips waardoor de afstand tussen de houten delen altijd gelijk is, of het nu gaat om een gevel, terras schutting of andere toepassing, zowel voor open als gesloten constructies. 

X-Clip profielen op maat

De X-Clip profielen worden geleverd in standaardlengtes afhankelijk van de te gebruiken afmetingen van het hout. Door de inzet van onze eigen productiemiddelen zijn wij flexibel en hebben we een korte responsetijd op specifieke vragen uit de markt.
Maatwerk is héél goed mogelijk voor projecten van groot tot klein. Vraag naar de mogelijkheden en we denken graag mee.