Thermo Radiata Pine

Radiata Pine komt uit Australië en Nieuw- Zeeland. De natuurlijke kleur varieert van lichtbruin tot roze bruin, met een opvallende nerf. Radiata Pine verkleurt na verloop van tijd tot gelijkmatige grijze tint. Radiata Pine is goed te bewerken, zowel met de hand als machinaal, en daarmee zeer geschikt als gevelbekleding. Bovendien is Radiata Pine een […]

Thermo Movingui

Movingui, afkomstig uit West-Afrika, staat bekend om zijn gele tot goudbruine tinten. De strakke uitstraling en de mechanische eigenschappen maken Movingui bijzonder geschikt voor zowel terras- als geveltoepassing, waarbij het duurzaamheid en esthetiek naadloos combineert. Dit maakt Movingui tot een ideale keuze voor zowel duurzame bouwprojecten als esthetisch hoogwaardige constructies.

Thermo Essen

Essen, afkomstig uit West-Europa, onderscheidt zich door zijn fraaie vlamtekeningen met een sterk decoratief effect. Thermo Essen vertoont van nature een bruingouden tot diepbruine kleur. Thermo Essen biedt naast esthetische waarde ook voordelen, zoals goede isolerende eigenschappen en minimale neiging tot krimpen en uitzetten. Thermo Essen is geschikt voor projecten van zowel gevels als terrassen.

Thermo Populier

Populier is afkomstig uit Europa en heeft vaak een bruine tot grijsgroene verkleuring met middenin een zwarte adertekening. De houtsoort kent een fijne tekening en elegante tint wat zorgt voor een rustig ogend materiaal. Thermo populieren wordt gemaakt van een snelgroeiende houtsoort, waardoor ontbossing teruggedrongen wordt en daarmee een ecologisch verantwoorde keuze is. Populier wordt […]

Afzelia

Afzelia, afkomstig uit Centraal-Afrika, heeft een mooie donkergele tot roodbruine kleur met een duurzaamheidsklasse I. Dankzij de uitstekende eigenschappen van Afzelia op het gebied van duurzaamheid, stabiliteit en uiterlijk is het een houtsoort die geschikt is voor zowel gevel- als terrastoepassingen.

Afrormosia

Afrormosia is een houtsoort afkomstig uit West-Afrika en heeft een mooie geelachtig bruine kleur, waardoor het voor wat betreft het uiterlijk enigszins vergelijkbaar is met teak. Het is een zeer stabiele houtsoort, die bijzonder geschikt is voor zowel de aanleg van een terras als voor het monteren van gevelbekleding.

Padoek

Padoek komt uit Afrika en is paarsrood tot dieprood van kleur. Padoek verkleurt langzaam naar een mooie homogene zilvergrijze tint. Met duurzaamheidsklasse I is Padoek breed inzetbaar voor vele verschillende toepassingen, van terras tot gevelbekleding. De houtnerven van Padoek zijn zeer fijn, met een regelmatige structuur, in combinatie met mooie glanzende strepen.

Accoya

Accoya is gemodificeerd Radiata Pine. Het bijzondere van Accoya is het acetylatieproces waaraan het hout wordt onderworpen. Het resultaat van dit proces is een houtsoort met verbeterde eigenschappen, zoals onder andere dimensiestabiliteit en duurzaamheid. Het gehele proces verandert de structuur van het hout, waardoor het minder vatbaar is voor aantasting door schimmels en insecten en […]

Ipé

Ipé is één van de hardste, sterkste, stabielste en meest duurzame houtsoorten uit Zuid-Amerika. Het is een zware en slijtvaste houtsoort van zeer hoge kwaliteit. Ipé heeft een uitstekende weerstand tegen schimmels, dit in combinatie met zeer goede technische eigenschappen met een duurzaamheidsklasse I. Ipé is bijzonder geschikt voor buitentoepassingen, zowel voor terrassen als gevel.

Bamboe

Bamboe is zeer stabiel en heeft een bruine tot donkerbruine kleur. Bamboo kan variëren in kleur, structuur en uiterlijk. Bamboe is perfect voor buiten toepassingen zowel terras als gevel. Bamboe is zeer sterk materiaal, zeer stabiel en heeft géén noesten of kwasten. De groeisnelheid van bamboe is uiteenlopend van minimaal 5 cm tot maar liefst […]