HET COMPLETE SYSTEEM

het X-CLIP terras System

Het X-Clip System kenmerkt zich door eenvoud en gebruiksgemak voor iedere gebruiker en voor ieder project. Of het nou gaat om een schitterend terras, een mooie duurzame gevel, schutting of carport met het X-Clip System bereikt u een optimaal resultaat.

Montage met het X-Clip System zorgt voor een schitterend eindresultaat. Er is geen schroef of spijker te zien; niet in de planken en niet ertussen.

Door toepassing van het X-Clip profiel met de voorgemonteerde X-Clips hoeven de planken niet meer voorgeboord en geschroefd te worden. Dit voorkomt mechanische beschadiging van het hout. Door het unieke ontwerp van het X-Clip System is er geen hout op hout contact waardoor schimmelvorming of vochtophoping wordt voorkomen. Daarnaast zorgt het systeem voor voldoende ventilatie tussen de planken met als resultaat een langere levensduur van uw project.

Prijstechnisch bovendien ook interessant. Na montage van de X-Clip profielen hoeven de planken alleen nog vastgeklikt te worden. Dit scheelt
montagetijd en uiteraard hoe groter het project hoe hoger de besparing. Dit levert een tijdswinst op van maar liefst 30 tot 70%!

De X-CLIP

De X-Clip is een bevestigingsclip vervaardigd uit POM, een kunststofsoort met de juiste mechanische eigenschappen en is tevens bestand tegen zowel extreme hoge als lage temperaturen.

De unieke vorm van de X-Clip zorgt ervoor dat de planken in alle richtingen goed vastzitten. Tegelijkertijd vangt de X-Clip eventuele werking van de geselecteerde houtsoorten moeiteloos op. De unieke vorm van de X-Clip zorgt voor de juiste bevestiging en ventilatie.

Het X-Clip Systeem

X-CLIP ALUMINIUM PROFIEL

Het unieke aluminium X-Clip profiel met de voorgemonteerde en gepatenteerde X-Clips zorgt voor een gelijke afstand tussen de terrasdelen en dus een mooi terras.
De profielen worden geleverd in een standaardlengte. Eventueel maatwerk is mogelijk met een profiellengte van maximaal 4 meter.

Maatvoeringen:
Profiel lengte: 2320 mm
Breedte buiten maat: 61 mm
Breedte binnenmaat ten behoeve van regel: 58 mm
Aantal X-CLIPS per profiel: 32 stuks ten behoeve van 16 terrasdelen

HOUTEN REGELS

De houten regels ten behoeve van het X-Clip systeem zijn er in diverse houtsoorten, zowel in hardhout als in gemodificeerd hout. De regels zijn altijd exact op maat geschaafd waardoor het aluminium X-Clip profiel hier perfect strak omheen valt en voor een optimale stabiliteit zorgt.

Voor speciale projecten, bijvoorbeeld voor dragende constructies, kunnen regels ook op maat geleverd worden.

Maatvoeringen:
Hardhout 58 x 40 mm

Regels
Terrasstelpoten 35-70

Terrasstelpoot

De terrasstelpoot zorgt voor optimale ventilatie onder het aangelegde terras. Dit voorkomt rotting en is het behoud voor het terras.

De terrasstelpoot is eenvoudig in gebruik en maakt het op hoogte en op afschot leggen van het terras tot een eenvoudige klus. De X-Clip terrasstelpoot is, in tegenstelling tot de meeste terrasstelpoten, uit een stuk geproduceerd dus geen losse onderdelen.