Thermo Radiata Pine

Radiata Pine komt uit Australië en Nieuw- Zeeland. De natuurlijke kleur varieert van lichtbruin tot roze bruin, met een opvallende nerf. Radiata Pine verkleurt na verloop van tijd tot gelijkmatige grijze tint. Radiata Pine is goed te bewerken, zowel met de hand als machinaal, en daarmee zeer geschikt als gevelbekleding. Bovendien is Radiata Pine een […]

Thermo Movingui

Movingui, afkomstig uit West-Afrika, staat bekend om zijn gele tot goudbruine tinten. De strakke uitstraling en de mechanische eigenschappen maken Movingui bijzonder geschikt voor zowel terras- als geveltoepassing, waarbij het duurzaamheid en esthetiek naadloos combineert. Dit maakt Movingui tot een ideale keuze voor zowel duurzame bouwprojecten als esthetisch hoogwaardige constructies.

Thermo Essen

Essen, afkomstig uit West-Europa, onderscheidt zich door zijn fraaie vlamtekeningen met een sterk decoratief effect. Thermo Essen vertoont van nature een bruingouden tot diepbruine kleur. Thermo Essen biedt naast esthetische waarde ook voordelen, zoals goede isolerende eigenschappen en minimale neiging tot krimpen en uitzetten. Thermo Essen is geschikt voor projecten van zowel gevels als terrassen.

Thermo Populier

Populier is afkomstig uit Europa en heeft vaak een bruine tot grijsgroene verkleuring met middenin een zwarte adertekening. De houtsoort kent een fijne tekening en elegante tint wat zorgt voor een rustig ogend materiaal. Thermo populieren wordt gemaakt van een snelgroeiende houtsoort, waardoor ontbossing teruggedrongen wordt en daarmee een ecologisch verantwoorde keuze is. Populier wordt […]

Thermo Ayous

Ayous is een houtsoort uit West-Afrika, een snelgroeiende houtsoort en daardoor een duurzame en ecologisch verantwoorde keuze. Ayous heeft een zachte, onopvallende houttekening en vrijwel geen noesten. Thermo Ayous is uitermate geschikt als gevelbekleding, de warme kleur en de lange lijnen van de nerven geven het hout een strakke uitstraling.

Thermo Fraké

Fraké is een geel-grijze tot bruine houtsoort uit West-Afrika en verkleurt naar een grijstint met nuances tussen de onderlinge houten delen. Thermische behandeling maakt het zeer geschikt als duurzame wand- of gevelbekleding. Fraké is hét alternatief voor diverse schaarse hardhoutsoorten, en één van de meest toegepaste thermische houtsoorten in gevelbekleding.