Afzelia

Afzelia, afkomstig uit Centraal-Afrika, heeft een mooie donkergele tot roodbruine kleur met een duurzaamheidsklasse I. Dankzij de uitstekende eigenschappen van Afzelia op het gebied van duurzaamheid, stabiliteit en uiterlijk is het een houtsoort die geschikt is voor zowel gevel- als terrastoepassingen.

Afrormosia

Afrormosia is een houtsoort afkomstig uit West-Afrika en heeft een mooie geelachtig bruine kleur, waardoor het voor wat betreft het uiterlijk enigszins vergelijkbaar is met teak. Het is een zeer stabiele houtsoort, die bijzonder geschikt is voor zowel de aanleg van een terras als voor het monteren van gevelbekleding.

Padoek

Padoek komt uit Afrika en is paarsrood tot dieprood van kleur. Padoek verkleurt langzaam naar een mooie homogene zilvergrijze tint. Met duurzaamheidsklasse I is Padoek breed inzetbaar voor vele verschillende toepassingen, van terras tot gevelbekleding. De houtnerven van Padoek zijn zeer fijn, met een regelmatige structuur, in combinatie met mooie glanzende strepen.

Ipé

Ipé is één van de hardste, sterkste, stabielste en meest duurzame houtsoorten uit Zuid-Amerika. Het is een zware en slijtvaste houtsoort van zeer hoge kwaliteit. Ipé heeft een uitstekende weerstand tegen schimmels, dit in combinatie met zeer goede technische eigenschappen met een duurzaamheidsklasse I. Ipé is bijzonder geschikt voor buitentoepassingen, zowel voor terrassen als gevel.